donderdag 23 oktober 2014

Panna cotta maken

donderdag 23 oktober

Een tijdje geleden zochten we tijdens de les wereldoriëntatie een bruikbaar recept om eens uit te proberen. Het werd Panna cotta en vandaag hebben we dat eindelijk gemaakt.

Panna Cotta


Ingrediënten voor 6 personen
·         vruchtencoulis (of fruit naar keuze)
·         3 blaadjes gelatine
·         1½ dl melk
·         5 dl volle room
·         80 g suiker
·         1 vanillestokje


Bereidingswijze
1
1 Breng room en suiker langzaam al roerend aan de kook. Schraap het vanillestokje uit en voeg bij de room. Laat de room op laag vuur onder constant roeren 15 tot 20 minuten indikken.
2
2 Week de gelatine in koud water.
3
3 Breng de melk aan de kook en laat hier, van het vuur, de uitgeknepen gelatineblaadjes in oplossen.
4
4 Giet de melk bij de room, roer goed en laat afkoelen.
5
Spoel de aardbeien, verwijder het kroontje en snij ze doormidden. Verdeel de helft ervan over 6 glaasjes. Giet er de panna cotta over en laat in vormpjes opstijven in de koelkast.
6
6 Zet de vormpjes voor het ontvormen met de bodem in warm water. Laat de panna cotta in het midden van de borden uit de vorm glijden. Serveer met vers fruit of vruchtencoulis.


Een beetje rode kleurstof voor de 'Halloweensfeer' mocht nu toch niet ontbreken !




















eventjes 'stiekem' proeven 





yummie !

1 opmerking:

Verjaardag Eda

donderdag 22 september Eda was jarig ! Hiep hiep hiep ! De taart was erg lekker... en ook erg groot ! Bedankt, mama Eda ! ...