donderdag 5 februari 2015

Witloof salade met appel en kaneel

donderdag 5 februari


De zelf gekweekte witloof  werd gebruikt in een slaatje.






















 recept 


witlof salade met appel en kaneel

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  1. Snij de witloof doormidden, verwijder de harde kern en snij in stukjes
  2. Snij de Spaanse peper doormidden, verwijder de pitjes en zaadlijsten, spoel hem af en snij de peper in kleine stukjes  (Ben je bang dat het te pittig wordt? Begin dan met een halve, afgespoelde peper en proef eerst voordat je meer peper toevoegt.)
  3. Schil de appel, verwijder de klokhuizen en snij in blokjes
  4. Snij de peterselie klein
  5. Meng de witloof, appel, rozijnen, Spaanse peper en peterselie in een schaal
  6. Meng alle ingrediënten voor de dressing in een klein schaaltje en roer door de salade
  7. Verdeel de salade over enkele borden en strooi er nog een beetje kaneel over heen
  8. Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

  1. de keuken prinsen en -prinsessen van het vierde leerjaar aan het werk... ik hoorde reeds dat het een lekker en gezond slaatje is... dit zullen we hier thuis ook eens maken... we zullen beginnen met een kwartje van de peper en dan eens proeven om te weten of er meer in moet... mmmm :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. vooral niet in de ogen wrijven na aanraking van het pepertje ! ;-)

      Verwijderen

Verjaardag Eda

donderdag 22 september Eda was jarig ! Hiep hiep hiep ! De taart was erg lekker... en ook erg groot ! Bedankt, mama Eda ! ...