donderdag 5 februari
Ingrediënten:
- witloof - 2 stronken (+/- 400 gram)
- appel - 2
- Spaanse peper - 1, zonder pitjes
- rozijnen - 100 gram
- peterselie - 10 gram (verse)
- kaneel - een klein beetje om over de salade te strooien
- Voor de dressing:
- yoghurt - 3 eetlepels
- olijfolie - 1 eetlepel
- kaneel - 1 theelepel
- knoflookpoeder - 1/2 theelepel
- peper
Bereidingswijze:
- Snij de witloof doormidden, verwijder de harde kern en snij in stukjes
- Snij de Spaanse peper doormidden, verwijder de pitjes en zaadlijsten, spoel hem af en snij de peper in kleine stukjes (Ben je bang dat het te pittig wordt? Begin dan met een halve, afgespoelde peper en proef eerst voordat je meer peper toevoegt.)
- Schil de appel, verwijder de klokhuizen en snij in blokjes
- Snij de peterselie klein
- Meng de witloof, appel, rozijnen, Spaanse peper en peterselie in een schaal
- Meng alle ingrediënten voor de dressing in een klein schaaltje en roer door de salade
- Verdeel de salade over enkele borden en strooi er nog een beetje kaneel over heen
- Eet smakelijk!
de keuken prinsen en -prinsessen van het vierde leerjaar aan het werk... ik hoorde reeds dat het een lekker en gezond slaatje is... dit zullen we hier thuis ook eens maken... we zullen beginnen met een kwartje van de peper en dan eens proeven om te weten of er meer in moet... mmmm :-)
BeantwoordenVerwijderenvooral niet in de ogen wrijven na aanraking van het pepertje ! ;-)
Verwijderen