donderdag 23 oktober
Een tijdje geleden zochten we tijdens de les wereldoriëntatie een bruikbaar recept om eens uit te proberen. Het werd Panna cotta en vandaag hebben we dat eindelijk gemaakt.
Panna Cotta
Ingrediënten
voor 6 personen
·
vruchtencoulis (of fruit naar keuze)
Bereidingswijze
1
1 Breng room en
suiker langzaam al roerend aan de kook. Schraap het vanillestokje uit en
voeg bij de room. Laat de room op laag vuur onder constant roeren 15
tot 20 minuten indikken.
2
2 Week de gelatine
in koud water.
3
3 Breng de melk aan
de kook en laat hier, van het vuur, de uitgeknepen gelatineblaadjes in
oplossen.
4
4 Giet de melk bij
de room, roer goed en laat afkoelen.
5
5 Spoel de aardbeien, verwijder het kroontje en snij ze doormidden. Verdeel de helft ervan over 6 glaasjes. Giet er de panna cotta over en laat in vormpjes
opstijven in de koelkast.
6
6 Zet de vormpjes
voor het ontvormen met de bodem in warm water. Laat de panna cotta in
het midden van de borden uit de vorm glijden. Serveer met vers fruit
of vruchtencoulis.
Babette vond het super :-)
BeantwoordenVerwijderen