maandag 18 april 2016

Week van de zee 1

Maandag 


Ik vond het fort Napoleon het leukste omdat het fort zich goed kon verdedigen. Op het dak vond ik het niet zo interessant. Beneden waren er schietgaten om de vijanden dood te schieten.
In de namiddag vond ik de sluizen het leukst. Het schip vaarde door de sluis. We leerden hoe een sluis werkt.

https://www.youtube.com/watch?v=VVeQhK8emBA&feature=youtu.be


ScottJoepie, naar de zee ....
Vlug nog mijn rugzak pakken... alles mee? Regenkledij mee, vraagt mam. Ah, moet dat ? Ik wil zon !
Wat een haast deze morgen, lunchpakket, tussendoor, koek , drank... hopelijk ben ik op tijd ! Juf verwittigde ons nog.
Om 8.30 uur rijden we richting Duin en Zee en daarna stappen we richting Fort Napoleon.  Een gids begeleidt  ons doorheen de verschillende ruimtes: naar de bakkerij, de keuken, ...
's Middags wandelen we richting de haven,  daar lag een vissersboot, de Nele... ik vond het alleszins leuk... maar ik heb ook veel bijgeleerd, veel zon gehad.
Ik vind het best wel boeiend en ben nieuwsgierig naar wat nog komt.Marthe


Fort Napoleon
Het begon met de gids. Eerst stelde hij een paar vragen over de buitenkant van het fort. Even later hadden we het over de stenen van het Fort, uit hoeveel stenen bestaat de dikte van de muur. Dat fort werd gebouwd voor Napoleon, hij is 5 x komen kijken maar heeft er nooit gewoond. De tweede bewoners waren de Duitsers.
De grootste vijanden  van Napoleon waren de Engelsen.
Daarna namen we een kijkje binnen in het fort. Eerst leerden we over de wapens en de harnassen. Daarna keken we hoe het fort werd gebouwd. Toen zijn we helemaal boven op het fort geweest. Als afsluiter hebben we nog eventjes gespeeld op een speelplein en hebben we gegeten.

De haven

Eerst leerden we over de vuurtoren.  Door het aantal flitsen kunnen de vissers weten bij welke haven ze zijn.  Dan zijn we in de ruimtes geweest van waaruit de bruggen bestuurd worden om open en dicht te doen. We deden ook oefeningen rond de haven.
Uiteindelijk zagen we hoe het water steeg en de brug open ging. Toen gingen we terug naar Duin en Zee en mochten we onze koek eten en moesten we al weer vertrekken. 

Mike 

We hebben vandaag het fort van Napoleon bezocht. Dat werd gebouwd in 1811. Toen was er oorlog tussen Frankrijk en Engeland. We zijn ook naar de haven geweest, daar zagen we één van de drie vuurtorens en een houten boot 'De Nele'. De vuurtoren is 65m lang. Het hout van De Nele is gebogen met het hars van de bomen. 

Dit was mijn verslag van mijn eerste dag zeeklassen.


Erin


We zijn met de bus naar de duinen geweest en hebben het fort Napoleon  bezocht.  Daar hebben we geleerd hoe je een geweer laadt  met buskruit en zo.
Na de middag hebben we gewandeld tot in de haven. Daar hebben we veel boten gezien, maar ook een  houten boot  waarop “Nele” stond. We hebben ook de sluizen zien open- en dichtgaan omdat er een boot moest passeren.
We hebben ook een kanon gezien die uit  de zee  gehaald is door een boot. Het was leuk……….


                                                     FEMKE


5 opmerkingen:

 1. Waw super....zo heb ik het gevoel...er een beetje bij te zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waw super....zo heb ik het gevoel...er een beetje bij te zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wens jullie een fijne zeeklassenweek... ik ben er zeker van dat ook juf Catherine elk jaar nog nieuwe zaken ontdekt op de maritieme site... hopelijk heel de week goed weer... groetjes van omi van Eva en Wulan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke activiteit ! Een plezante manier om veel bij te leren !
  Benieuwd wat Scott en zijn klasgenoten nog deze week zullen beleven !
  Groetjes van Oma Scott

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk hoor, Scott kwam thuis met heel leuke verhalen. De zon was er alvast bij!

  BeantwoordenVerwijderen

Verjaardag Eda

donderdag 22 september Eda was jarig ! Hiep hiep hiep ! De taart was erg lekker... en ook erg groot ! Bedankt, mama Eda ! ...