dinsdag 19 april 2016

Week van de zee 2

dinsdag


Eguermin
Vanmorgen gingen we eerst kijken naar de mijnen. Er zijn heel veel soorten mijnen. Mijnen kan je gooien uit een schip, een duikboot of een vliegtuig.  Er liggen nog heel wat mijnen in de zee. Met een speciaal schip halen ze die weg. Mijnen zijn heel gevaarlijk, want het zijn bommen die kunnen ontploffen.
Na dat bezoek mochten we nog spelen op het speelplein in het bosje.

Amandine
Deze namiddag gingen we te voet naar de Amandine. Dat was de laatste Ijslandvaarder. De vissers moesten heel hard werken. Ze gooiden netten in de zee om vis te vangen. Daarna haalden ze de ingewanden uit de vissen en gooiden ze die vissen in het visruim met ijs er op. Dat zagen we in een filmpje. We mochten  rondstappen in het schip en was er van alles te zien zoals het vroeger was. Die mensen hadden het heel moeilijk en moesten veel werken en ze hadden koud. 
Daarna hebben we veel kunnen spelen op het strand en we hebben veel mooie schelpen gevonden. Er waren ook mooie kleine fossielen . Het was een hele leuke dag.

Mike

We hebben mijnen gezien die door boten naar boven werden gebracht. Dat is heel gevaarlijk, want mijnen kunnen ontploffen!
Daarna hebben we gespeeld op het speelplein.                                                                                                                                   
 Na de middag zijn we naar 'de Amandine' geweest en we hebben daar een  filmpje  bekeken over hoe de IJslandvaarders leefden en werkten vroeger. Amai, dat was zwaar werk!
Op het einde van de dag hebben we nog op een klein strandje gespeeld tot de bus er was. Daarna gingen we met de bus naar school!
Het was een super leuke dag!

Femke


We zijn vandaag naar Eguermin en de Amandine geweest.
In Eguermin hebben we zeemijnen en bommen gezien.
In de Amandine hebben we in een film gezien hoe ze vis binnenhalen en we hebben ook kajuiten en een badkamer gezien.


Ik vond het leuk dat we even op het strand mochten spelen.

Erin


Daarna speelden we wat op het speelpleintje vlakbij en aten we daar onze boterhammen op.De bus rijdt ons naar het bosje dichtbij Eguermin. Daar leerden we heel wat over mijnen. Tijdens de oorlogen werden die gebruikt om boten te doen ontploffen. Het kan zijn dat er nog eens een mijn wordt gevonden, maar dat gebeurt niet vaak.   Dan gaan ze zo'n  mijn weghalen  en moeten ze ervoor zorgen dat het terug veilig is.
 In de namiddag stapten we naar de Amandine. Deze boot ging tot in IJsland vis vangen. Ze haalden er de ingewanden uit en legden het  in het onderste ruim waar ijs lag.
De boot heeft een keuken, slaapkamers, wc, ....
Ik vond het weerom een superleuke dag.


Marthe








































Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Verjaardag Eda

donderdag 22 september Eda was jarig ! Hiep hiep hiep ! De taart was erg lekker... en ook erg groot ! Bedankt, mama Eda ! ...